ביטוח לאומי - תביעת נכות כללית

התנאים לקבלת קצבת נכות כללית: 

1. הכנסה מעבודה:  המבוטח לא עובד או בעל הכנסה נמוכה ב 60% מהשכר הממוצע במשק.

2. נכות רפואית: אם נקבעה למבוטח נכות של 60% לפחות או 40% לפחות או אם למבוטח יש כמה ליקויים רפואיים ועל ליקוי מסוים נקבעה נכות של 25% לפחות.

3. דרגת אי כושר: מצב בו המבוטח לא מסוגל לעבוד או יכולת ההשתכרות ירדה ב 50% לפחות ונקבעה למבוטח דרגת אי כושר באחד מהשיעורים הבאים: 60%, 65%, 74%, 100%.

 

קביעת אחוז הנכות הרפואית:  

לאחר הגשת מסמכי התביעה לביטוח לאומי, המבוטח מוזמן לוועדה רפואית , אשר מתקיימת מול הרופאים של המוסד לביטוח לאומי. רופאי הועדה לאחר בדיקת המבוטח קובעת את אחוזי הנכות של המבוטח בהתאם לרשימת הליקויים שבתקנות הביטוח לאומי.

 

בדיקה מחדש של אחוזי הנכות:

מבוטח שמעוניין להגיש בדיקה מחדש , חייב לדעת כי במצב כזה רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית מאחוזי הנכות הקיימים שנקבעו למבוטח וגם להפחית מדרגת אי הכושר.

לכן במקרה של בדיקה מחדש , חייבים לבדוק היטב את מצבו של המבוטח ולהצטייד במסמכים רפואיים שתומכים בהחמרה במצבו של המבוטח.

 

שר"מ – קצבת שירותים מיוחדים לנכים:

כל אדם מגיל 18 ועד גיל פרישה אשר מבוטח בביטוח לאומי וזקוק לעזרה רבה בפעולות היום יום או זקוק להשגחה למניעת סכנה לעצמו או לאחרים, רשאי להגיש שר"מ – קצבת שירותים מיוחדים לנכים.

בנכות כללית מבוטח שנקבעה לו נכות רפואית של 40% לפחות או הוא אינו מקבל קצבת נכות, אך נקבעה לו ע"י הביטוח לאומי נכות רפואית בשיעור של 75% וצריך לעמוד ב 2 תנאים:

1. אינו מקבל קצבה מיוחדת לנפגעי עבודה מביטוח לאומי, או אינו מקבל תשלום עבור טיפול אישי או עזרה במשק הבית.

2. הכנסה חודשית אינה עולה על 5 פעמים מהשכר הממוצע במשק.

 

לפני פנייתך לביטוח לאומי בנכות כללית, חשוב לפנות לעורך דין על מנת לבדוק את כל הזכויות המגיעות.

הליווי של עורך דין בוועדות בתביעות נכות כללית חשובה מאוד , משרדנו מתמחה בייצוג וועדות בנכות כללית ובמימוש כל הזכויות של המבוטחים.

 

ביטוח לאומי - תביעת נכות כללית
logo בניית אתרים