עורך דין תאונות אופנוע
עורך דין תאונות אופנוע
תאונות אופנוע עם עליית מחירי הדלק, בעיית מחסור החניה במקומות רבים בארץ והתגברות העומסים ופקקי התנועה, החלו רבים להשתמש ברכב דו גלגלי במקום מכוניות. זהו כלי חסכוני יותר (מבחינת צריכת הדלק) ובאמצעותו ניתן להגיע מהר יותר ליעד המבוקש. אך יחד עם היתרונות שבו, קיימים גם חסרונות רבים. מחירו של ביטוח לכלי רכב דו גלגלי הופך ליקר ויקר יותר עם הזמן, והחיסרון המשמעותי ביותר הוא שרוכב האופנוע חשוף הרבה יותר לתאונות. רוכבי אופנוע מעורבים בתאונות דרכים מסוכנות בהרבה מאלה שמעורבות בהן מכוניות. בתאונות עם אופנוע הרוכב יכול להיפגע פגיעות ראש רציניות וקשות.
מרבית רוכבי האופנועים מבוטחים על חברת המאגר הישראלי לביטוחי רכב (“הפול”) בביטוח חובה.
לחברת הביטוח אשר ביטוחה את רוכב האופנוע אחריות מוחלטת לפיצוי הנפגע בתאונת הדרכים/ תאונת אופנוע.
כאמור, ההבדלים בין תאונות אופנוע לתאונות עם מכוניות הם מהותיים. תאונות בהן מעורבים כלי רכב דו גלגליים לרוב קורות בעקבות איבוד שליטה או החלקה של הרוכב – תאונה עצמית. במקרה של תאונה עצמית, על מנת להגיש תביעה לחברת הביטוח ולהוכיח כי אכן קרתה תאונה, כדאי מאוד לרשום על פרטי האירוע, המקום בו התרחש והאם היו עדים שנכחו בזמן התאונה.
לרוכבי אופנוע תאונות דרכים מרובות, כגון: תאונות החלקה, איבוד שליטה, החלקה על מעבר חציה או מפגעים בכביש, נפילת האופנוע על הרוכב במהלך ירידתו מהאופנוע, כוויה מהאגזוז, תיקון דרך של האופנוע.
כלי רכב דו גלגליים, כמו רכבים, חייבים להיות מבוטחים בפוליסת ביטוח חובה. רוכבי כלי הרכב והנוסעים שהם מרכיבים עימם, בכל מקרה של תאונות אופנוע, חייבים להיות מבוטחים על נזקי גוף.
המקרים בהם ניתן להגיש פיצויים
כאמור, פגיעות הגוף בתאונות אופנוע הן חמורות הרבה יותר מתאונות עם מכוניות, מכיוון שבאופנוע הרוכב חשוף הרבה יותר. הפגיעות הנפוצות ביותר בתאונות אופנוע הן: שברים באזורים שונים בגוף, פגיעות ראש, פגיעות בגב ובעיקר בעמוד השדרה, שפשופים ופוסט טראומה.
במקרה ועברתם תאונת אופנוע, את מי תובעים וכיצד עושים זאת?
תאונות אופנוע, למרות השוני מתאונות רכבים, הן תאונות לכל דבר. לכן, לאחר תאונת אופנוע יש לתבוע את חברת הביטוח אשר מבטחת את אותו האופנוע. על חברת הביטוח יש אחריות מלאה לדאוג לפיצויים עבור נזקי גוף שנגרמו לרוכב בזמן התאונה. במידה ובזמן התאונה פוליסת ביטוח החובה של רוכב האופנוע כבר איננה בתוקף, ניתן להגיש תביעת פיצויים במידה והתאונה שהתרחשה איננה באשמת רוכב האופנוע.
במקרה זה, יש לתבוע את חברת הביטוח של הנהג שגרם לתאונת הדרכים, אך חובת ההוכחה תוטל על רוכבהאפנוע ויהיהעליו להוכיח כי הנהג השני הוא האשם בתאונת דרכים.
אם אכן הוכחתם את אי אשמתכם בתאונה, חברת הביטוח של האופנוע מחויבת לשלם רבע מסכום הפיצויים עבור נזקי הגוף שנגרמו לכם כתוצאה מהתאונה, ואילו חברת הביטוח של הרכב הפוגע צריכה לשלם את שאר הסכום. לכן, חשוב מאוד לאסוף כל ראייה על התאונה, אשר יכולה לסייע בהוכחת חפותכם בתאונה, לדוגמה: אישור על פינוי באמבולנס, צילומים, אשפוז בבית חולים, אישור משטרה וכדומה. השתדלו גם לתעד כל הליך רפואי שעברתם כתוצאה מהתאונה, בין אם צילומי רנטגן ובין אם הפניות שונות לטיפולים רפואיים. כל ראייה ומסמך הם קריטיים על מנת שתוכלו להשיג את הפיצויים להם אתם זכאים.
לסיכום, תאונות אופנוע, פעמים רבות, קשות הרבה יותר מתאונות של מכוניות. הנזק שנגרם לרוכב האופנוע עשוי להיות חמור מאוד. לכן קודם כל, השתדלו לנסוע ביתר זהירות. במקרה ובכל זאת עברתם תאונת דרכים עם כלי רכב דו גלגלי, יש לכם זכויות כמו לכל נהג מכונית. השתדלו לאסוף את כל המסמכים והראיות אשר יכולים לסייע לכם בזמן הגשת תביעת הפיצויים לחברת הביטוח, במקרה ואתם לא אשמים בתאונה.
בכל מקרה של תאונת אופנוע ופגיעת נזקי גוף, אנו ממליצים לכם להתייעץ עם עורך דין נזקי גוף. אנו, במשרד עו”ד נזקי גוף – קרן מסיקה חביב, נשמח לעמוד לרשותכם ולסייע לכם בכל ההליכים.
להתייעצות ללא התחייבות, פנה עוד היום לעו”ד קרן מסיקה חביב, עורך דין תאונות אופנוע.