עורך דין לחישוב פיצויים לאחר תאונת דרכים
נזקי הגוף אשר בגינם משולמים פיצויים לנפגעי תאונת דרכים, כוללים מחלות נפש, חרדות, דיכאונות, פגיעות צוואר וראש – צליפת שוט, סחרחורות, צפצופים באוזניים, ירידה בשמיעה- טינטון, חבלות ראש , זעזוע מוח, במקרי מוות בהם היורשים הם אלו הזכאים לפיצויי עקב התאונה. וכן החמרה במחלה ממנה סבל הנפגע לפני תאונת הדרכים.
כיצד מחושב סכום הפיצויים?
גובה הפיצויים יחושב בהתאם לחומרת הפגיעה ובהתאם לגובה הנכות שתקבע לנפגע על ידי מומחה אשר קובע את גובה הנכות על פי טבלאות קבועות וידועות מראש , הקובעות בגין כל ליקוי או פגיעה ובהתאם לאיבר הגוף שנפגע את גובה הנכות.
מהי נכות תפקודית ?
ה”נכות התפקודית” הוא מושג המבטא את מידת הפגיעה בכושר התפקוד, אשר לא בהכרח זהה לשיעור הנכות הרפואית. המושג בא להצביע על מידת הפגיעה בתפקוד שיש בנכות הרפואית, על מידת ההשפעה על התפקוד בדרך-כלל. לדוגמא יכול כנר לאבד אצבע אחת, דבר המותיר בו נכות רפואית של אחוזים ספורים, ואולם ככל שהדבר נוגע לנכותו התפקודית תותיר בו התאונה נכות תיפקודית מקסימלית, היות ופגיעה מינימלית זו הפכה אותו למעשה למחוסר יכולת לעבוד במקצועו הייחודי כנגן.
ההבדל בין נכות רפואית לנכות תפקודית?
הנכות הרפואית נקבעת על ידי המומחים הרפואיים , אך במרבית המקרים אין היא זהה לנכות התפקודית . הנכות התפקודית נקבעת על ידי בית המשפט , בהתאם למגבלות התפקודיות שנגרמו לתובע כתוצאה מהנכות הרפואית.
הפער בין נכות רפואית לבין נכות תפקודית
לעיתים פגיעה קלה באופן יחסי תגרום לנכות תפקודית גבוהה, ומנגד ייתכן ונכותו התפקודית של מי שנפגע קשה בתאונה תהיה נמוכה, ישנם מקרים שקיים פער בין מגבלותיו של הנפגע מבחינה רפואית, אשר באות לידי ביטוי בדרגת הנכות הרפואית שנקבעה לו, לבין יכולתו של הנפגע להמשיך ולתפקד ולקיים את עצמו.
מה הם הפרמטרים לפיהם יקבע גובה הפיצוי?
סכום הפיצויים נקבע על פי ראשי נזק, בית במשפט בבואו לקבוע את סכום הפיצויים של הנפגע בתאונת דרכים , נותן דעתו לגילו של התובע והתקופה שנותרה עד לפנסיה / לפרישתו, השכלתו, שכרו של הנפגע לפני תאונת הדרכים, עיסוקו לפני התאונה , כושר ההשתכרות בעתיד, הנכות הרפואית כתוצאה מהתאונת דרכים, והשפעת הנכות הרפואית שנקבעה על תפקודו היומיומי של הנפגע בתאונת הדרכים.
פיצוי על אובדן כושר השתכרות: החוק קובע כי על פיצוי נזק גוף של הנפגע תחולנה הוראות פקודת הנזיקין . אך עם זאת מגביל החוק את זכותו של הנפגע לפיצוי על אובדן הכנסה לסכום שאינו חל על שילוש השכר הממוצע.
תוכן זה נועד לצורך מתן הכוונה בלבד ואינו מתיימר לתת מענה לכל שאלה ולכל מקרה.
התוכן איננו בא במקום ייעוץ על ידי עורך-דין המתמחה בנזקי גוף, המתעדכן בשינויי החקיקה והפסיקה, אשר יפעיל את שיקול דעתו ומומחיותו המקצועית לגבי כל מקרה ומקרה.
להתייעצות ללא התחייבות, פנה עוד היום לעו”ד קרן מסיקה חביב, עורך דין תאונות דרכים.