נזקי גוף – דוגמאות לפיצויים בעקבות תאונות עבודה

תאונת עבודה – תקדימים

הכנו עבורכם תקדימים לנושאים שנידונו והוכרו בבית המשפט כתאונות עבודה.


והפעם: תאונת עבודה של סבל, תאונת עבודה של ספורטאי, תאונת עבודה של עובד בניין, תאונת עבודה כתוצאה מנפילה מפיגום, תאונה בעקבות החלקה מסולם ודום לב בעבודה.

 

תאונת עבודה – אירוע של  פריצת דיסק לאחר הרמה של משקל  כבד 

חל איסור על מעסיקים לדרוש מעובדיהם  להרים משא שמשקלו עולה על 25 ק”ג.

 

ישנם מקרים לא מעטים בהם נדרשים העובדים על ידי מעבידיהם, להרים משקל רב העולה על 25 ק”ג. כך היה גם במקרה של א”. א” התבקש ע”י מעבידו להרים משקל כבד של יותר מהמשקל בחוק, ותוך כדי הרמתו חש כי גבו נפגע ואינו יכול היה לזוז. א” הועבר מידית לבית החולים הסמוך, ושם לאחר מספר בדיקות התגלה כי אכן נגרם נזק רב לגבו, וכי חלה אצלו פריצת דיסק. 

 

לאחר בירורים, החליט א” להגיש תביעה לביטוח לאומי. בעקבות הפגיעה החלה וועדה רפואית לבדוק את הממצאים שקיבלה לידיה, והחליטה כי א” יישאר נכה לצמיתות וכל זאת עקב תאונת העבודה בה נגרם נזק בלתי הפיך לגבו.

בעקבות כך, הוחלט בביטוח לאומי לשלם לא” פיצויים גבוהים מאוד.

במקרה זה ניתן להגיש  גם תביעה כנגד המעסיק  וכנגד חברת הביטוח שביטחה את המעסיק במועד קרות התאונה בפוליסת חבות מעבידים. 

 

תאונת עבודה : ספורטאי (שחקן כדור יד מקצועי) נפגע במהלך משחק. 

שחקן כדור יד מקצועי נפגע במשחק ורופאיו אסרו עליו להמשיך לשחק. עליו היה לעזוב את הנבחרת.  הוא הגיש תביעה לביטוח הלאומי כדי שיכירו בו כנפגע עבודה. לאחר דין ודברים וייצוג משפטי הולם הוכר כנפגע עבודה. נפסקו לו 20% נכות, דבר שהקנה לו קצבה חודשית למשך כל חייו. בנוסף זכה  לפיצוי כספי מחברת הביטוח אשר ייצגה את אגודת הספורט. 

 

תאונת עבודה – נפילה מפיגום שהיה רעוע 

ר’ הינו עובד בניין. הוא נתבקש על ידי מעסיקו לבצע עבודות פיגומים על גג בגובה של 5 מטרים שכלל אינו יציב ורעוע. ר” ניסה לומר למנהל העבודה כי המבנה איננו יציב וכי זוהי סכנה לביטחונו, ואמר שאינו מוכן לעלות על הפיגום הרעוע אשר איננו בטיחותי. מנהל העבודה הודיע לר” כי יפוטר אם יחליט לסרב להוראותיו ולעלות על הפיגום.

 

ר’ חשש מלאבד את עבודתו והסכים בעל כורחו לעבוד על הפיגום. לא עבר זמן רב וחששותיו של ר” אכן מומשו, והפיגום קרס. ר” נפל על הקרקע ונחבט באופן משמעותי. הוא פונה מיד לבית החולים שם נבדק מיידית. בבית החולים נקבע כי ר’ סובל משברים רציניים בגפיים, והצוות הרפואי הורה לנתחו מיד. 

 

מיד לאחר התאונה והטיפולים שעבר, החליט ר” להגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי. בעקבות כך, ועדה רפואית החלה בתהליך בדיקת התביעה, והחליטה יחד עם הממצאים הרפואיים, כי ר’ יהיה נכה לצמיתות וכל זאת בעקבות תאונת העבודה שעבר. בנוסף, החליט ר” לתבוע את מעבידו ואת חברת הביטוח. גם בתביעה זו, החליטה חברת הביטוח לפצות את ר’.

 

תאונת עבודה – החלקה במקום העבודה 

מקרה נוסף, הוא עובד אשר נתבקש בזמן עבודתו להשתמש בסולם. הסולם לא היה נקי והיה מכוסה בשלביו בגריז. באחת הפעמים שהשתמש העובד בסולם, החליק ממנו ונפל מגובה של 2 מטרים. בעקבות הנפילה הקשה נחבל העובד באופן משמעותי בראשו ובגבו. לאחר בדיקות מקיפות בבית החולים, נקבע כי העובד סובל מפריצת דיסק בגבו בעקבות הנפילה.


בעקבות ממצאים אלה, החליט העובד בעצת קרוביו להגיש תביעה אל המוסד לביטוח לאומי. הועדה הרפואית קבעה כי בעקבות התאונה יישאר העובד נכה לצמיתות. בעקבות תוצאות אלה, הוחלט לתת לעובד פיצוי כספי רב. בנוסף, הגיש העובד כנגד חברת הביטוח של המעביד ופוצה על ידה.

 

תאונת עבודה קטלנית – מוות כתוצאה מחבלת ראש

עובד מארץ זרה אשר הגיע לעבוד בארץ, עבד בקומה התחתונה בבניין לקראת סיום בנייתו. אחד הפועלים האחרים, אשר עבד באחת הקומות העליונות של הבניין, שמט, במפתיע ומסיבה לא ידועה, את האריחים שהיו בידיו. לרוע המזל, פגע אחד האריחים פגיעה ישירה בעובד מהארץ הזרה שעבד בקומה התחתונה. העובד איבד מיד את הכרתו ונפצע פציעה קשה. הוא הובהל מיד לבית החולים, וגם שם לא הצליחו להעירו. לאחר כמספר חודשים שבהם שהה בתרדמת, נקבע, למרבה הצער, מותו של העובד. 

העובד מהארץ הזרה הותיר אחריו אישה ובן יחיד. אלה החליטו, לאחר מותו, להגיש תביעה כנגד המעביד וחברת הביטוח. לאחר בדיקת הממצאים בבית המשפט, הוכח כי אכן התאונה נגרמה מסיבה אחת ויחידה, והיא רשלנותו הפושעת של המעביד הכוללת עוד גורמים אשר עבדו תחתיו. בעקבות החלטה זו של בית המשפט, נקבע כי על חברת הביטוח לפצות את יורשיו של העובד במלוא הפיצויים כולל בשכר טרחת עורך דין נזקי גוף ובהוצאות משפט נלוות.

בנוסף, המוסד לביטוח לאומי החליט לשלם ליורשי העובד קצבת תלויים מדי חודש, וזאת בעקבות הכרת התאונה כחלק מתאונות עבודה. 

 

תאונת עבודה – אירוע חריג בו נגרם מוות כתוצאה מאירוע לב

עובד בכיר בחברה גדולה ומוכרת מאוד בארץ, היה אחראי על מיזם חדיש בישראל. במסגרת עבודה זו הוא נדרש לעמוד בלו”ז עמוס וצפוף, לא רק שלו, אלא גם של עובדים רבים נוספים עליהם היה אחראי. העבודה הייתה בעלת אחריות רבה וכבדה. עם העבודה והפרויקטים הנוספים שהתקבלו, החלו לצוף בעיות לא צפויות שונות שאינן תאמו ללו”ז שנקבע. 

עם הזמן לא השתפר המצב ונוצרו דברים בלתי צפויים רבים נוספים. יום אחד, התקבלה שיחת טלפון לעובד, ומעבר לקו היה זה סגנו. במהלך השיחה הבין העובד הבכיר כי העומס והלחץ עצומים, וכי המיזם עליו עובד עשוי להיקלע לקשיים רבים בעקבות כך. 

 

בתום השיחה, החל העובד לחוש ברע, והלך למיטתו. עם הבוקר התארגן לעבודתו ויצא לדרכו. כאשר הגיע לעבודה, התמוטט במפתיע ומת מיד. הרופאים הוזעקו מיד למקום, אך העובד כבר היה ללא רוח חיים. הם קבעו כי מותו נגרם עקב דום לב. מיותר לציין, כי בטרם קבלת המיזם לא היו לעובד כל בעיות רפואיות בכלל, ובעיות בלבו בפרט. 

 

לפי החוק, כדי שאירוע מסוג זה ייחשב לתאונת עבודה על ידי ביטוח לאומי, צריך להוכיח שאכן מדובר באירוע חריג מאוד שקשור למקום העבודה וכי האירוע קרה בסמיכות לזמן המוות. במקרה דנן ניתן להגדיר את שיחת הטלפון כ”אירוע חריג” המתקשר לעבודה, ואכן קיימת סמיכות ברורה בין שיחת הטלפון שקיבל המנוח לבין מותו מאותו דום לב. 

 

בני  משפחתו של העובד פנו לביטוח הלאומי ולבית דין לעבודה ודרשו לקבל  קצבת תלויים.  

בבית הדין לעבודה נקבע שאכן המקרה הוא תאונת עבודה, ובעקבות כך תביעת התלויים שהוגשה בידי אלמנתו של העובד התקבלה.

 

במקרה וחוויתם חלילה תאונת עבודה כלשהי, אנא צרו עימנו קשר, במשרד עורך דין נזקי גוף – קרן חביב, ונשמח לעמוד לרשותכם וללוות אתכם בכל שלב.

להתייעצות ללא התחייבות, פנה עוד היום לעו”ד קרן מסיקה חביב.

נזקי גוף – דוגמאות לפיצויים בעקבות תאונות עבודה
logo בניית אתרים